Gå i krig med din egen online business

Der er rigtig mange måder at drive god forretning på, og en af dem er ved at starte egen online business. Hvis man ikke umiddelbart har kompetencerne til det allerede i dag, kan man få masser af hjælp til at komme i gang. Selv hvis man ikke har den helt rette idé – og det tager jo også tid lige at bygge en business op. Tid er der masser af, så det er ikke noget, man behøver bekymre sig om. Når man har egen business, skal man være villig til også at arbejde om aftenen – og generelt uden for de normale åbningstider. Så kan virksomheden nemlig få succes. Det kan også være ganske inspirerende at finde nogle gode bøger online, der kan hjælpe med forskellige former for motivation. Der er blandt andet rigtig mange amerikanske forfattere og businessmænd, der giver et bud på, hvordan det er, man skal drive forretning, og hvilke tanker man skal tænke.

Der er ikke noget bedre end at tjene en hel masse penge på en virksomhed, man selv har skabt, og når det er sket, kan man sagtens give sig i kast med at købe en lækker bil. Her må man absolut ikke glemme Evofilm til den, for så bliver det bare bedre at køre.

Begynd allerede i dag

Hvis du ikke allerede har registreret din virksomhed online på virk.dk, så skal du simpelthen bare se at komme i gang. I Danmark er det muligt at registrere flere forskellige virksomhedstyper, og hvis du er helt alene om virksomheden, så anbefales det, at du i første omgang vælger at registrere en enkeltmandsvirksomhed. Du kan dog også vælge at oprette en personligt ejet mindre virksomhed, men det skal du kun gøre, hvis du forventer at omsætte for under 50.000 kr. om året – og det er ikke disse ambitioner, du bør have. Når du registrere din virksomhed, skal du også huske at lade dig momsregistrere. Det er nemlig for alle, der tjener over 50.000 kr., men for visse brancher skal man også lade sig momsregistrere uanset hvad.

Du fortjener at komme i mål med din virksomhed, og at den får den succes, som du drømmer om. De mange timer, som du lægger i den, skal du nok få igen, og du skal derfor også være villig til at investere i virksomheden. Det tager mange timer at bygge noget op, og når du begynder at få succes, kan du rigtig glæde dig over det. Det behøver ikke tage helt så mange år, som du måske kunne gå hen og frygte. Og så handler det jo også bare om at lære af andre – det får man rigtig meget ud af. I sidste ende skal det nok lykkes.

Tag en god uddannelse

For langt de fleste mennesker er der ikke noget mere fordelagtigt end at tage en god uddannelse, og det kan man gøre rigtig mange steder i Danmark, og det er uanset, hvor det er, man bor. Der er gode muligheder for at tage uddannelser på både Sjælland og i Jylland, mens mulighederne på Fyn også er rigtig gode.

Den dag i dag er det værd at vide, at danskerne bliver højere uddannede, end de nogensinde tidligere har været. Det er jo noget, der er rigtig godt for samfundet, men det er også godt for det enkelte menneske, der dermed får endnu bedre muligheder, end det tidligere havde. For i dag er uddannelse noget, der betyder rigtig meget for, om man får et job eller ej, og derfor er det også, at man skal interessere sig for det. Det samme er gældende med motion. Når man får en masse god motion, så bliver livet altså bare bedre, og hvis man samtidig vælger at kigge forbi www.gorillasports.dk, så er der mulighed for at finde det udstyr, man har brug for.

Det er ikke nødvendigvis så vigtigt, hvad det er for en uddannelse, man præcist vælger, men man skal selvfølgelig tage en, som man interesserer sig for. Om det er historie eller kunst – eller noget helt tredje – har som sådan ikke en betydning, når blot man vælger noget, der kan være med til at ruste en til fremtiden. Og her er det, at vi er rigtig heldige i Danmark, for muligheden er både gode og mange, og det er heller ikke nogen hemmelighed, at det samtidig er helt gratis at tage en uddannelse. Det er jo noget, der er ret dejligt for de mange danskere, der ønsker at uddanne sig herhjemme.

Når man skal finde ud af, hvad det er for en uddannelse, man gerne vil tage, så kan det godt kræve noget undersøgelse og forberedelse. Det er en rigtig god idé at tage rundt og besøge en hel masse uddannelsessteder, for så er det i hvert fald, at man kan blive langt klogere på, hvad det er, der er derude, og hvad man har lyst til at vælge. Det handler om at finde ud af, hvornår der er åbent hus på de forskellige uddannelsessteder, og det er der som regel op til flere gange om året. På den måde bliver det ikke svært at finde ud af, hvad det er for en uddannelse, man gerne vil optages på.

Man skal også altid huske at søge SU, for det er vigtigt for, at man blandt andet kan få økonomien til at køre rundt og hænge sammen, og det er jo noget, vi alle sammen skal sørge for hver dag.

Rådgivning

Når det handler om iværksætteri og selvstændigt virke, så er det som med så mange andre ting, at det også her er muligt at finde frem til en rådgivere. Der er flere mennesker, der har sat sig ned med det virke at hjælpe andre iværksættere. Det kan være en rigtig god idé at hente råd og sparring hos disse, og hvis du kigger nærmere på nettet, vil du opdage, at der er mange muligheder. Naturligvis er det svært at gennemskue, hvem det er, der er den rette, men hvis du forhører dig rundt omkring, vil du sikkert kunne finde ud af, hvem det er, der kan hjælpe dig.

Der er rådgivere til forskellige områder, og hvis du ønsker at fremstille et produkt, så kan du sikkert finde en rådgiver, der netop har forstand på dette. Her vil du kunne søge hjælp og sparring i forbindelse med, hvad du skal stille op med din virksomhed, og hvordan du får dit produkt udbredt, og det kan være penge, der er godt givet ud. Vi ønsker altid hjælp fra dem, der er kommet længere end os, og på denne måde kommer vi også til at spare meget tid og mange fejlslagne forsøg.

At opsøge en rådgiver er en god investering, som kan få dig langt, for her får du mulighed for at tale med et menneske, som har forstand på det, du arbejder med, eller som du gerne vil arbejde med. På denne måde sparer du både tid og penge, og du får sikkert også mulighed for at få nogle fif, som du kan bruge til noget. På denne måde vil du også kunne komme foran flere af dine konkurrenter. Som selvstændig er der stor konkurrence, og du må gøre, hvad du kan, for at komme foran, og en rådgiver kan være den, der gør forskellen for dig.

Vælg i dag

Når du i dag vælger, hvad det er, du vil, så er du også et skridt nærmere din drømmetilværelse, og netop derfor er der ikke nogen grund til at vente. Det er naturligvis ikke ligemeget, hvad du vælger, for det handler naturligvis om at vælge rigtigt. Måske er der ikke noget, der er bedre end noget andre, men der er med sikkerhed noget, der er det bedste for dig, og du ved sikkert også allerede, hvad det er.

Måske er du bange for at gå i gang med en uddannelse, men det skal du ikke være, for der venter dig noget rigtig godt. Du får masser af læring og nye venner, og det er ikke noget til hinde for, at du ved siden af kan arbejde med din virksomhed. Du får sikkert også rigtig gode idéer undervejs, og hvem ved, måske ender det med, at din virksomhed bliver en helt anden end den, du oprindelig troede. Og her skal du ikke være bange for at skifte kurs undervejs, for det kan være nødvendigt for at nå derhen, hvor du rigtig gerne vil. Når alt kommer til alt, handler det jo om, at du er glad, og at du giver det til verden, som du har at give. Når du vælger en uddannelse, får du de værktøjer, du skal have, og herefter er der ikke langt til dit mål.

Det er også vigtigt at huske, at det er processen, der er det spændende, og når du starter på en uddannelse, så begynder du på en ny og spændende rejse, der har rigtig meget at give dig. Du vil lære en masse, som du kan bruge i din virksomhed, og selvom du først kan starte til sommer, kan du jo sagtens vælge i dag. Så ved du jo, hvad du skal, og det kan være meget rart.

Når du ønsker at være selvstændig, har du så mange muligheder, og det er dem, du skal udnyttet. Det er helt op til dig at finde din egen vej, og derfor er du så heldig, at der i Danmark er de bedste betingelser for din udfoldelse. Vi anbefaler, at du snarest muligt lægger et besøg forbi en Handelshøjskole og ser, hvad den har at give til dig.

Bliv en effektiv iværksætter

Som iværksætter har du dagligt en lang to-do liste, som du skal nå. Driver du et enkeltmandsfirma, og har du ansvaret for det hele selv, så skal du have mange bolde i luften. Der skal både laves regnskab og andre administrative opgaver, der skal tages imod kundeordrer, varer skal sendes, og du skal også lave markedsføring for dit firma og dine produkter. Det kan nemt virke uoverskueligt med alt det, du skal nå på en enkelt arbejdsdag eller i løbet af en dag, uge eller måned. Derfor kan du med fordel tage et kursus i, hvordan du bliver bedre til at planlægge og udføre opgaverne effektivt.

Kurser i Business Planning og effektivitet

Der findes forskellige kursusudbydere online, som tilbyder kurser i Business Planning og kurser i, hvordan du bliver mere effektiv i hverdagen. Hvor lang tid et kursus tager, og hvad det koster varierer, men hvis du gerne vil have effektive redskaber til at få styr på din opgaveliste og få tingene gjort, så er pengene helt sikkert godt givet ud.

Dit eget ansvar

Som iværksætter har du ingen arbejdsgiver, som giver dig pisk eller gulerod. Du skal selv kunne motivere dig selv, og du skal selv for opgaver løst hver eneste dag. Det kræver både masser af motivation, men det kræver også, at du ved, hvordan du bedst muligt tilrettelægger din tid, så du er så produktiv og effektiv som muligt.

Lær at prioritere opgaver

På et kursus kan du lære, hvordan du skal prioritere opgaverne, og hvordan du kan se, hvilke opgaver der skal laves først. Du vil aldrig få sat flueben ved alle punkter på to-do listen, for der kommer hele tiden nye opgaver til. Men du kan lære, hvordan du får styr på dine opgaver og får dem lavet, så du undgår, at arbejdspresset vokser dig over hovedet, og du ender med at få stress.

Lær at nå dine mål

Har du en dårlig vane med at udskyde ting eller holde for mange pauser i løbet af dagen? Udsætter-syndromet er meget velkendt, og du er ikke særlig produktiv, når du hænger fast i sådan et mønster. På et kursus kan du lære at sætte dig mål og nå dem effektivt, så du ikke længere behøver at udskyde alting.

Tid til familielivet

Som iværksætter er arbejdsdagene ofte lange, og grænserne mellem arbejdsliv og fritidsliv er ofte flydende. Men hvis du med et kursus kan lære teknikkerne til at blive mere effektiv på jobbet, så har du også mere tid til at være sammen med din familie. Det vil dine børn sikkert være glade for, og så kan I jo tage ud og shoppe i weekenden og købe moderigtig tøj i Kids Brand Store, hvilket de helt sikkert vil synes er fedt. Så kan du også få ladet batterierne op, så du er frisk til at møde ind på jobbet igen og give den en skalle som effektiv iværksætter.

Uddannelse er vejen frem

I et samfund som vores, så er det de færreste, der kan klare sig uden en reel uddannelsesmæssig baggrund. At klare sig rigtig godt, uden at have bare det mest basale fra en uddannelse, det er noget, der hører fortiden til. Det kan være muligt, men der er ikke mange derude, der er lykkedes med det.

Det vigtige ved en uddannelse er dog ikke, hvad du vælger at uddanne dig til, men at du tager en uddannelse. Nogle vælger med hjertet og tager en uddannelse inden for et område, de brænder for, mens andre prøver at vælge med hjernen og tage en uddannelse, der giver mening for den fremtid, de gerne vil have.

Der er ikke her et valg, der er mere rigtigt end andre, for igen er det selve uddannelsen, der er vigtig. I forretningsverdenen kan uddannelsen selvfølgelig have betydning, men i sidste ende er det evnerne og det, at du kan håndtere de arbejdsopgaver, du får.

Måske er din drøm at være med til at udvikle de nye designs af birkenstock, måske er drømmen et arbejde, hvor du kan have dem på i din hverdag.

Uddannelser indenfor business

Der er gode muligheder for at tage en uddannelse, der kan skabe grobund for en karriere i forretningsverdenen. For nogle er det for eksempel at gå i lære i en bank og arbejde med rådgivning og vejledning af både private og professionelle. For andre er det at tage en uddannelse i økonomi, det kan være som revisor eller økonomi på en højere læreanstalt. For andre igen kan det være en biting ved ens hovedfag. Der er store fordele for mange selvstændige at have et vist kendskab til økonomi. Er drømmen at åbne en restaurant, så skal du ikke kun lave mad, du skal stadig have tæft for forretning.

Der skal handles de rigtige ting ind. Det, der er i sæson er billigst, lokale varer er endnu billigere. Men du skal ikke købe for meget, for det giver et tab. For lidt giver til gengæld skuffede kunder.

Det gælder også for selvstændige håndværkere. Du skal kunne afgive korrekte tilbud, du skal kunne regne ud, hvor mange materialer, du skal bruge til projektet, og du skal vide, hvor lang tid det vil tage dig.

Uden den indsigt, så bliver dit eget ikke en stor succes på nogen måde. Du kan vælge at lære det selv ved at tage kurser i det, du har brug for at vide mere om, lige som du kan vælge at hyre professionelle til arbejdet. For mange kan det være en fordel at have en revisor, der kan hjælpe med regnskaberne, men som også kan sikre, at du får de fradrag, du er berettiget til, så du ikke snyder dig selv på nogen måde.

Hvornår kan jeg begynde?

Du kan begynde at oprette din virksomhed allerede i dag, og der findes faktisk ikke deciderede krav til, hvad du skal kunne. Det er bare at komme i gang. Vi anbefaler, at du får din egen hjemmeside, for det er noget, der kan åbne døre for dig, og der er ingen grund til at vente. Med din egen hjemmeside kan du tiltrække endnu flere kunder, og det er også en god og nem måde for kunderne at få øje på dig. For som med alt andet, så handler det jo om at være synlig, og det sikrer du dig, at du er, når du har en hjemmeside.

Som du ved, er der ikke noget, der holder dig tilbage, og så snart du har navnet på din virksomhed klar, så er det også, at du kan gå i gang. Du kan registrere din virksomhed allerede i dag, og derefter er der ikke noget, der venter på dig. Det kan dog være en god idé at nedskrive en forretningsplan, men det er ikke en absolut forudsætning. Det kan du altid gøre, når det falder dig ind, og du bliver klogere på din forretning.

Fleksible iværksætterkurser online

Som iværksætter har du en travl hverdag og arbejder måske næsten i døgndrift for at få dit firma op at køre. Det er i hvert fald, hvad de fleste iværksættere kan berette – at arbejdsdagene er lange. Men når du brænder for det, du laver, så betyder det jo ikke noget, at du skal bruge mange timer på det. Du vil gerne investere så meget tid som muligt i dit firma, for at det skal blive en succes. Du har muligvis også brug for kapital til at starte det op, og her er det oplagt at ansøge om et erhvervslån, som gør opstartsfasen nemmere. Der er nemlig altid flere udgifter end indtægter til at begynde med, når man starter et firma op.

Investering i kurser og viden

En anden god ting at investere i er kurser og viden om iværksætteri. Det er altid godt at have en god portion viden om f.eks. innovation og udvikling af den gode forretningsidé, regnskab, salg og markedsføring. Måske har du ikke tid til at tage på kursus i dagtimerne, fordi du arbejder så meget, men så findes der heldigvis online kurser, som henvender sig til blandt andre iværksættere.

Fleksible online-kurser om iværksætteri

Faktisk findes der kurser om iværksætteri, som du kan tage online. Kurserne består af flere moduler og er et individuelt forløb, hvor du får viden om alt det, der er vigtigt, når du gerne vil starte op som iværksætter. Kurset kan med fordel tages, før du starter et firma. Så kan du få undervisning i, hvordan du laver en god forretningsplan, hvordan du styrer virksomhedens økonomi, hvordan du brander din virksomhed og dens produkter og meget andet. Dermed bliver du rigtig godt klædt på til livet som iværksætter.

Enkeltkurser for iværksættere

Det kan også godt være, at du allerede har et firma, men at du gerne vil vide mere om f.eks. regnskab eller branding via de sociale medier. Så kan du f.eks. tage et enkelt online-kursus i regnskab, eller tage et SoMe Manager kursus. Her kan du lære at blive en haj til at promovere dit firma og dine produkter på de sociale medier og dermed øge salget. Du kan også tage kurser i SEO og linkbuilding, hvis du gerne vil synliggøre dit firmas hjemmeside mere.

Stor fleksibilitet

Fordelene ved online-kurser er, at de er utroligt fleksible. Du får som regel nogen tid til at løse de enkelte opgaver og læse på stoffet, og så kan du selv bestemme, om du vil gøre det tidligt om morgenen, i din frokostpause eller sent om aftenen. Dermed er det også utrolig nemt at tilpasse kurset din øvrige arbejdsdag. Du kan sidde foran din computer derhjemme eller på arbejdet og tage kurset, for du skal ikke møde op noget bestemt sted til et bestemt tidspunkt. Du får den samme viden, som hvis du deltog i et kursus i et klasselokale, og du kan altid stille spørgsmål til underviseren, hvis der er noget, du ikke forstår via e-mail eller webcam, hvis der er noget du ikke forstår. Således bliver det utrolig nemt og fleksibelt at tage et kursus som iværksætter.

Hvor er det rette kursus?

Det kan være en jungle at finde ud af, hvor det er, du skal gå hen, når du skal finde et kursus, du kan bruge, men vi anbefaler at starte i din lokale

kommune, som kan hjælpe dig. Det er gratis, og her vil du kunne snakke med forskellige mennesker, der ved en del om emnet.

Du kan også gå på jagt på nettet, men her er det jo svært at gennemskue, hvilket kursus, der er det bedste, og hvis der kigges på prisen, er der rigtig mange kurser, der koster alt for mange penge, og det er jo ikke til at vide, om du får det ud af det, som du ønsker.

Når du ønsker et relevant kursus, og du også er villig til at betale for det, så kan det være værd at lægge et besøg forbi en Handelshøjskole, som ofte tilbyder kurser af kortere og længere tids varighed. Her kan du se i deres katalog, om der er et kursus for dig, og så er det ellers bare at melde sig til. Der findes også mange andre steder med spændende kurser og et godt udvalg, og det er bare at gå på jagt.

Bliv en skarp SoMe manager for dit firma

Et kursus som Social Media Manager/SoMe manager kan ruste iværksættere til at være meget bevidste om, hvordan de involverer og engagerer kunder online. Den rigtige branding af en virksomhed betyder rigtig meget og bør derfor ikke overlades til tilfældighederne. Det er eksempelvis en mulighed at hyre en dygtig studerende fra universitetet eller CBS, Handelshøjskolen, men nye selvstændige, der gerne selv vil have en finger på pulsen, finder mere information om Social Media Management kurser på uddannelsesguiden.

Vigtig branding

Branding og synlighed online er utrolig vigtigt nu om dage. Et firma kan have verdens bedste produkt eller ydelse og en fed hjemmeside, men hvis kunderne ikke ved at det findes, så kommer man ikke til at sælge meget. Et firmas hjemmeside skal helst være placeret i top 3 i Googles søgeresultatliste, ellers riskerer man, at kunderne går til den konkurrent, som har en bedre synlighed eller placering online. En god SoMe-strategi er derfor alfa omega.

Hvad laver en SoMe Manager?

Som So Me manager har man ansvaret for et firmas SoMe-aktiviteter. Det betyder, at man deler interessante opslag, billeder og videoer på Facebook og Instagram. På kurset som SoMe manager lærer man at oprette en firmaprofil på Facebook og Instagram. Man lærer også, hvordan man skaber værdi for kunderne og får den brugerinvolvering, man ønsker sig. Det er SoMe manageren, som beslutter hvor og også hvornår, forskellige typer af indhold skal lægges på firmahjemmesiden, og det smarte ved at arbejde i fx WordPress er, at man kan gøre det flere dage i forvejen.

Når man lægger en social media strategi, er det vigtigt, at denne strategi hjælper til med at nå virksomhedens strategiske mål og delmål. Man kan desuden med fordel udarbejde en persona på den ideelle kunde for at skabe interaktion på Facebook og Instagram. Det er vigtigt at holde øje med konkurrenterne, fordi det giver et godt indblik i, hvordan din egen strategi skal se ud, og hvilke fejltagelser, du helst skal undgå. Man skal udvælge kanaler med omhu og sørge for, at firmaet er synligt der, hvor kunderne er.

Teksthaj med tekniske færdigheder

Som tekstforfatter skal man både være en haj og have gode tekniske færdigheder. Det er supervigtigt, at man er god til at skrive indhold til de sociale medier. Hvis du har fået til opgave at skrive om Påske 2019, så kan du eksempelvis skrive inspirerende indhold om det velsmagende påskebord, om chokoladepåskeæg af høj kvalitet eller om, hvordan man kreerer sit eget smukke påskepynt til hjemmet. I løbet af kurset lærer man fx at annoncere på Facebook, man lærer at være til stede på LinkedIn i virksomheden, hvilket er godt for dens image. Man lærer også at måle resultaterne. Sidst men ikke mindst lærer man noget om shitstorms og krisestyring, så man er forberedt, hvis det bliver aktuelt. På kurserne bliver man undervist af inspirerende og dygtige undervisere, som gør en meget kompetent til at varetage jobbet som SoMe manager.