Det er vigtigt at have et velindrettet studiehjørne

Vi hører meget om perfekthedskulturen blandt unge mennesker i dag – alt skal være 100 procent, og det gælder ikke mindst med hensyn til uddannelse, hvor det er vigtigt at klare sig godt. Begrebet ’12-tals piger’ bliver tit nævnt som noget negativt, fordi det er et udtryk for det pres, som mange unge føler, men der er også mange undersøgelser der viser, at mange dygtige unge har det fint med at arbejde hårdt på studiet og få gode karakterer. Det hele er altid mere nuanceret, end vi lige regner med.

Hvis man vil klare sig godt og have det godt med at studere og bruge tid på det, er det vigtigt at have et roligt og rart værelse eller hjørne, hvor man kan fordybe sig i studierne. Hvis man har mulighed for det, er det optimale at have et særskilt studieværelse, hvor man for eksempel kan indrette sig med tapet i forskellige farver, som gør, at man kan skabe den rette, rolige og trygge stemning omkring studierne.

Et godt studiemiljø

Et ordentligt studereværelse derhjemme kan være afgørende for, at du trives med dine studier, men det er også vigtigt, at der er et godt studiemiljø på den uddannelsesinstitution, hvor du går. Men det er derhjemme, at du selv kan gøre mest. De fysiske rammer betyder mere, end man skulle tro. Ro og fred, et hyggeligt rum, hvor du har brugt tapet i forskellige farver for at skabe den rette stemning, kan være forskellen på succes eller fiasko som studerende. Man kan finde tapet i forskellige farver på nettet – for eksempel på Familietapeter.dk, hvor der er et meget stor udvalg af tapet i forskellige farver og mønstre, så man kan finde det, der netop passer til ens hjem og indretningsstil.

Tapet i forskellige farver kan bruges til at skabe variation, men det er også vigtigt at indrette dit studerehjørne eller – værelse, så der er en rolig og fredelig stemning, der kalder på fordybelse. For mange farver kan forstyrre din ro, så brug farverne taktisk til at skabe den rette stemning.

Vigtigt at du har ro omkring dig

Når du har fået indrettet et godt studerehjørne, er det vigtigt, at du sørger for, at du også har ro omkring dig. Unødig støj kan virke som en overstimulation af dine sanser, så du kan have svært ved at koncentrere dig, så prøv at fokusere på dine studier uden nødvendigvis at skulle have musik kørende i ørerne samtidig eller have Instagram og andre sociale medier åbne hele tiden. Der er mange undersøgelser der viser, at mange unge har svært ved at holde fokus i længere tid ad gangen, og en vigtig måde at træne dette på er at arbejde med én ting ad gangen i stedet for sprede sin opmærksomhed.