Når du har fundet ud af, at du ønsker at være selvstændig, så kan det være en rigtig god idé at opsøge andre selvstændige, der har de samme idéer og tanker som dig. Ikke fordi I nødvendigvis skal arbejde sammen, men snarere fordi i kan sparre med hinanden og dele erfaringer. Når flere mennesker med de samme tanker mødes, så opstår der som regel også noget andet, som kan tages med videre derfra. Det er jo under alle omstændigheder også dejligt at kunne lade sig inspirere af andre mennesker.
Det første, du skal gøre, er at registrere din nye virksomhed, og det gør du på virk.dk. Her skal du anføre, om der eksempelvis er tale om en enkeltmandsvirksomhed, et ApS eller et A/S, og det er sikkert noget, du allerede ved. Hvis ikke, du har klargjort det, er det dét, du med det samme skal gå i gang med, for det er forudsætningen for dit virke. Når du har din virksomhedsform på plads, kan du registrere virksomheden, men du skal naturligvis også have fundet et navn til den. Det er ikke ligegyldigt, hvad du kalder din virksomhed, og din virksomheds navn skal naturligvis i en eller anden grad være sigende for, hvad det er, du beskæftiger dig med. Du kan også bruge dit eget navn til virksomhedens navn, men det kræver jo naturligvis, at du har et navn, der er lidt specielt.
Når først du har registreret din virksomhed, så er du også i gang, og derefter kan du begynde at tjene penge. Hvis du har en fornemmelse af, at du kommer til at tjene mere end 50.000 kr. om året, så skal du også momsregistreres med det samme. Alle virksomheder har naturligvis en forhåbning om at tjene mere end 50.000 kr., men da det ikke er sikkert, det kommer til at ske i de første år af virksomhedens levetid, så kan det være en god idé at vente med at lade sig momsregistrere. Fordelen, ved at lade sig registrere, er, at moms kan trækkes fra, men til gengæld skal moms jo også lægges til de produkter eller ydelser, der sælges, så det er absolut anbefalelsesværdigt at vente.
Når du er selvstændig, skal du også huske, at du løbende skal lave regnskab.