Hvor er det rette kursus?

Det kan være en jungle at finde ud af, hvor det er, du skal gå hen, når du skal finde et kursus, du kan bruge, men vi anbefaler at starte i din lokale

kommune, som kan hjælpe dig. Det er gratis, og her vil du kunne snakke med forskellige mennesker, der ved en del om emnet.

Du kan også gå på jagt på nettet, men her er det jo svært at gennemskue, hvilket kursus, der er det bedste, og hvis der kigges på prisen, er der rigtig mange kurser, der koster alt for mange penge, og det er jo ikke til at vide, om du får det ud af det, som du ønsker.

Når du ønsker et relevant kursus, og du også er villig til at betale for det, så kan det være værd at lægge et besøg forbi en Handelshøjskole, som ofte tilbyder kurser af kortere og længere tids varighed. Her kan du se i deres katalog, om der er et kursus for dig, og så er det ellers bare at melde sig til. Der findes også mange andre steder med spændende kurser og et godt udvalg, og det er bare at gå på jagt.

Hvilket kursus er det bedste at tage?

Når du ikke har så mange penge at gøre godt med endnu, er det naturligvis en forudsætning for dig at vide, hvilket kursus det kan være bedst at tage. Du vil jo gerne have noget ud af de penge, du har, og du ønsker selvfølgelig heller ikke at spilde dine penge. Det er der ingen, der gør, og når du er selvstændig, er du sikkert endnu mere opmærksom på dette.

I starten anbefaler vi, at det bedste kursus at tage er et kursus i simpel regnskabsaflæggelse, så du selv kan styre regnskabet i din virksomhed. På denne måde sparer du mange penge, da du ikke skal have andre til at lave dit regnskab, hvilket ellers kunne blive en bekostelig affære. Der er ikke noget at sige til, at rigtig mange iværksættere bruger for mange penge på kurser, men når du bruger tid på at finde det, der er rigtigt for dig, så behøver du heller ikke bruge flere penge end nødvendigt. Hvis du går på jagt i hovedstadsområdet, vil det være nemt at finde det kursus, som du har brug for til din virksomhed.

Hvilke kurser skal du tage?

Når du vælger at starte din egen virksomhed, kan du også tage et eller flere kurser, så du får de kompetencer, du skal bruge, til at drive din virksomhed. Det er selvfølgelig ikke ligemeget, hvor du tager dit kursus, eller hvad det er for et kursus, du tager, og det kan være en god idé, at du sætter dig ind i, hvad det er for nogle kurser, du har brug for.

Det kan være, du allerede har en relevant uddannelse bag dig, og det letter naturligvis noget at arbejdet. Det betyder dog ikke, at der ikke kan være mere viden, du har brug for, for det er der jo for det meste. Måske har du endnu ikke kendskab til regnskaber og moms, og hvis du ikke har, så kan det være et rigtig godt sted at starte, da det er en forudsætning for at kunne drive virksomhed. Når alt kommer til alt, så handler det jo om, at du skal kunne det, du har brug for, og hvis ikke du selv er interesseret i at lære det, så kan du få andre til at lave arbejde for dig, men det vil naturligvis koste dig penge. Det kan være rart at kunne gøre det hele selv, og det er der også rigtig mange selvstændige, der kan.

Du kan også tage et kursus i iværksætteri, ligesom du også kan tage mange andre kurser, der handler om at drive virksomhed, og det er her, det blot handler om, at du går på udkig, så du kan finde, hvad du har brug for. Der er så mange muligheder, og verden venter kun på dig.

Hvor meget koster et kursus?

Du kan være sikker på, at det eller de kurser, du har brug for, koster penge. Sådan er det jo med alt her i verden, og sådan skal det også være. Men i de fleste kommuner er du også så heldig, at der udbydes kurser til selvstændige og iværksættere, som ikke koster dig en krone, men du har højst sandsynligt ikke nok i disse, og derfor må du også selv op med pungen.

Nogle kurser koster ikke så meget, mens andre koster en del. Du kan få kurser til priser mellem 1.200 og 8.000 kr., som du kan bruge til at etablere din virksomhed, og du kan naturligvis også få kurser, der er endnu dyrere. Her er de som regel også mere avancerede, og det er ikke sikkert, det lige er det, du har brug for i begyndelsen.

Uanset hvor i landet, du bor, vil der være et kursus i nærheden af dig, som du kan bruge, og det dejlige er jo, at når du er selvstændig, så kan du også trække udgiften fra. Det er altid værd at huske, når du kigger på priserne.