Hvilken uddannelse skal du vælge?

Der er mange uddannelser, der åbner dørene til at være selvstændig, og det kan være en rigtig god idé at undersøge markedet, når du vil blive klogere på, om der er en uddannelse, der åbner dørene for dig. Det at tage en uddannelse er naturligvis ikke en garanti for, at du bliver bedre til at drive et selvstændigt virke, men en uddannelse kan naturligvis være med til at inspirere dig, så du kommer endnu bedre i gang til den tid. Der er også flere uddannelser, der har fokus på iværksætteri, og hvis du endnu ikke ved, hvad det er, du vil med dit selvstændige virke, så kan det jo være et godt sted at starte. Der er dog ingen krav til, at du gør det, så hvis du ikke ønsker det, anbefaler vi ikke at tage en uddannelse, for det kan jo på samme tid også være spild af tid.

I Danmark har vi flere uddannelser end nogensinde før, som retter sig mod både forretning og selvstændigt virke, og det er vi jo mange, der er glade for. Hvis vi skal anbefale deciderede uddannelser, så mener vi, at det kan være et besøg værd at kigge forbi Handelshøjskolerne eller Erhvervsakademiuddannelserne. Her er begge steder rigtig meget relevant at finde, og du vil helt sikkert her kunne finde en uddannelse, der falder i din smag, uanset om du så er til det ene eller det andet. Mulighederne er mange, ja, de er snart mere end bare uendelige.

Hvad hvis jeg ikke har lyst til at gå i skole?

Hvis du ikke har lyst til at gå i skole, så skal du heller ikke gøre det, for de kompetencer, du har brug for, kan du helt sikkert finde et andet sted. Men derfor kan det stadig være en rigtig god idé at tage en uddannelse, og hvis du kigger nærmere på uddannelsen cand.merc., så er det netop en uddannelse, der kan være med til at åbne rigtig mange døre for dig. Du skal ikke være bange for at vælge forkert, for når du vælger en uddannelse, behøver du ikke nødvendigvis senere at gå den vej.

Når du ønsker at være iværksætter, så tager du også en uddannelse for at få de kvalifikationer, du skal have, for at kunne drive din egen virksomhed, eller i hvert fald bare for at blive endnu bedre til det. Som tiden går, bliver du også mere rustet, og når du tager en uddannelse, så er du også sikker på, at du har en rigtig god ballast med dig, hvilket er nødvendigt, når du vil mere end bare det almindelige. Cand.merc. kan være værd at undersøge for dig.